Honduras, El Salvador en Guatemala - Reisverslag uit Antigua, Antigua van Jeanette Smiemans - WaarBenJij.nu Honduras, El Salvador en Guatemala - Reisverslag uit Antigua, Antigua van Jeanette Smiemans - WaarBenJij.nu

Honduras, El Salvador en Guatemala

Blijf op de hoogte en volg Jeanette

07 Juni 2013 | Antigua, Antigua

Het is inderdaad gelukt om die vrijdag Utila te verlaten, 6:20 ging de boot. Samen met Mikael en Felix heb ik de overtocht gemaakt, een misselijkmakende reis. In la ceiba aangekomen gingen we direct door naar the jungle river lodge, een prachtige locatie aan de rivier. Die dag nog zijn we met z'n drieën gaan raften, maar niet voordat we een stuk de rivier op zijn geklommen om van een aantal rotsen af te jumpen. Dat blijft leuk!! En in een omgeving als die kan ik me daar prima een aantal uurtjes vermaken. Het raften was ook heel gaaf, niet heel erg spannend maar goed vermaak. De volgende dag wilden we om 12 uur weg voor carnaval in La Ceiba wat oh zo afgeraden werd voor toeristen vanwege veiligheid. Maar voordat we weg konden kwamen we erachter dat Mikael en Felix in het hostel beroofd waren van 3 credit cards. Al snel bleek dat ze binnen 1,5 dag $10k buit hadden gemaakt. Gelukkig is inmiddels alles weer terug gestort, netjes! Dus op naar carnaval, toe aan een drankje, hapje en een dansje. We hadden een super plekje, direct bij de optocht waar ze grote stukken vlees serveerden (de mannen blij) en koude biertjes. De optocht zelf deed me denken aan de carnaval in Rio (wat ik heb gezien op tv) maar dan wat kleiner. Veel wagens met mooi verklede mensen erop, harde muziek en beads! Die beads gingen we dus verzamelen, en hier hoef je niet zoals in Amerika je borsten te laten zien om er een te scoren :) s avonds was er een optreden van Elvis crespo met suavemente. Super leuk tussen alle locals.
De volgende dag gingen we door naar copan voor de ruïnes. Toevallig kwam daar die dag ook een Canadese vriend van Felix en Mikael aan: Xavier. Met z'n vieren de ruïnes bezocht, heel mooi. Leuker vond ik de national bird van Honduras, super vette papegaaien die overal op de ruïnes zaten. Prachtig beeld.
S avonds film avondje, heerlijk! En de volgende dag naar de natural springs, neeee niet weer een spring dacht ik. Maar deze waren echt heel erg mooi, zelfs in de tropische regenbui. Het leukste onderdeel het modderbad, daar hebben we elkaar lekker ingesopt met modder.
Door naar Antigua, Guatemala. Een tentje gereserveerd bij earth lodge op de hoogste berg bij Antigua, wat een geweldig uitzicht! Bij aankomst werden we aan tafel gezet bij alle backpackers en honeymoners voor het heerlijke biologische diner. Om 9 uur ging iedereen slapen dus tja wij ook maar, in de tent. Haha echt wat voor mij, Uhm. Volgende dag genoten van het uitzicht en door naar Antigua city om wijn en kaas te consumeren op een berg, heerlijk wat mis ik dat! En toen begon de vakantie, want ik ging naar Guatemala city om Marieke op te halen!! Zo leuk dat ze nu hier is, dat reist zo anders dan alleen of met de vrienden van hier. Gezellig!
Met de chickenbus naar lago atitlan, san Pedro. Wat een weer: regen, zon, kou en warm. Alle seizoenen op 1 dag. Hier flink op stap gegaan met Evie en haar us friend, ontzettend flauw Nederlandse liedjes gezongen en the Indian game gespeeld. Op het meer gekayakt, de markt bezocht, gebbqt en door de straten die rivieren waren geworden naar huis gewandeld.
Weer terug naar Antigua om met Mikael en Felix te stappen en de volgende dag de bus naar el salvador te nemen. Stappen was het niet echt geworden maar we waren behoorlijk tipsy dus de reis de volgende dag was zwaar. De reden dat we naar el salvador wilden was om te surfen, maar eenmaal aangekomen bakten we er niks van. De volgende dag kwam Antonio (leren kennen in san juan) ons een lesje aanbieden, altijd leuk! Vandaag konden we helaas niet surfen daar de golven zelfs te hoog waren voor profs.. Vandaar dat het ons eerder dus ook niet zo goed lukte.
Inmiddels onderweg naar Antigua waar we Felix en Mikael weer zien. Morgen een vulkaan beklimmen en door naar Semuc Champei. Leuk leuk!

• 08 Juni 2013 - 16:29

Silvy:

Wat n mooie dingen weer!! Nog n paar weekjes het ervan nemen jij! En dan snel terugkomen want het is toch n beetje saai hier zonder jou!

• 15 Juni 2013 - 13:59

Broertje:

Hallo Zus,

Het leest heerlijk weg jou verslagen. Vooral blijven daaro als je kunt. Hier is alles zoooo ontzettend serieus. Geniet nu en leef. Heerlijk voor jou maar ook voor ons die jou ervaringen kunnen beleven en even met jou weg kunnen dromen..... ook de foto's zijn schitterend meer van deze....

We wensen jou nog een fijne tijd. Groetjes wij 5.... :-))))