Mexico - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Jeanette Smiemans - WaarBenJij.nu Mexico - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Jeanette Smiemans - WaarBenJij.nu

Mexico

Blijf op de hoogte en volg Jeanette

28 Juni 2013 | Mexico, Playa del Carmen

Inmiddels was het weer droog in chetumal en dus tijd om naar het strand te gaan, met onze nieuwe tattoo. Na vier uurtjes met de bus kwamen we aan in Tulum, een leuk plaatsje waarbij het enige nadeel is dat de hostels niet direct aan het strand zijn, maar 3,4 km verderop. We hebben een heerlijk stranddagje gehad en de volgende dag een snorkel trip gedaan. Niet zomaar een snorkeltrip eentje waarbij we de zoetwater grotten ingingen, ik met mijn claustrofobie hand in hand met de gids door de batcaves heen snorkelen, doodeng! Het was prachtig mooi, heel koud (snorkelen met wetsuit) en spannend. Zonder gids mocht je de grotten niet in, dan verdwaal je echt. De andere snorkel deden we vanaf een strandje waar erg veel schildpadden zaten, ook leuk. Die avond hebben we met onze Parijse vrienden spelletjes gedaan en toen naar de reggae bar tot in de vroege uurtjes, lol! Heerlijk dansen de hele nacht.
Brak werden we wakker en halsoverkop besloten we dat we naar playa del Carmen wilden, uurtje verderop. Tassen gepakt, in hostel gedumpt en het strand daar verkennen. Playa del Carmen heeft een soort Ibiza vibe maar dan met leukere mensen ;) wij ploften neer op het strand, Marieke haalt twee biertjes en in de tijd dat ik daar alleen zat maakten we de beste vrienden: Mexicanen van onze leeftijd op een bachelor party. Ze nodigden ons uit voor een drankje en al snel hadden we een party in hun Prive zwembad op de bovenste verdieping van het hotel direct aan het strand. En dat feest was geweldig, niks was te gek! We werden tot in de puntjes verzorgd. Ze hebben ons de beste clubs van playa laten zien en de volgende dag hebben we dit ritueel herhaalt, zo ontzettend genoten met deze mannen! Heerlijk even in het luxe leventje ipv backpacken :)
Met tranen in onze ogen besloten we na een rustig avondje de volgende dag playa te verlaten, het zou toch niet meer zo leuk worden als met onze Mexicaanse vrienden. Door naar Isla mujeres, een eilandje 10 km vanaf cancun. Daar aangekomen moesten we nog een beetje uitrusten van playa, dus een relaxt stranddagje. S avonds normaal uit eten gegaan en de volgende ochtend klaar om te duiken. De eerste duik was vet! Naar een wrak op 25 meter diepte gedoken waarbij we er deels in konden; honderden snappers!! En andere vissen, een soort muur van vissen, te gek! Onderweg naar de tweede helft van het wrak zagen we een spotted eagle ray, mega groot. Woaw. Even uitrusten en de volgende duik, kan vast niet zo indrukwekkend zijn toch?! Mis! De tweede duik was zowaar nog bizarder, het was een drift dive eerst heel erg ondiep maar veel veel vissen. In de drift door een grot gezwommen en allerlei rotsen ontweken. De stroming was echt heel sterk, dus de duik was af en toe behoorlijk eng maar gelukkig kon Marieke niet uit de buurt blijven, we knalden steeds door de stroming tegen elkaar aan waardoor ik een slappe lach, angst gevoel had continue. Heel apart. Giga grote turtles gezien en nog wat rays. Mooi!
Cancun, een plek waar ik niet echt naar uitkeek en ik had gelijk. Wat een Amerikaans gebeuren daar, ketens, schreeuwende verkopers, disco disco disco muziek kei hard en giga hotels. Naja dan maar met de flow mee, wij kopen een biertje en genieten in rust van de sunset, later willen we stappen blijk je overal entree te moeten betalen. Na wat afdingen een club in, niet DE club wat die koste €50 entree en dan sta je dus tussen dit gekke arkefly en Amerikaanse volk. Feesten, gek doen, dansen ballonnen werden uitgedeeld en we hadden open bar. We maakten nieuwe vrienden en zij wilden ons meenemen naar palazzo, DE club. Oké daar stonden we dan in een super mooie club, het ging helemaal los dus we hebben tot in de vroege uurtjes gedanst.
Donderdag, katertje! Dus shoppen in playa, want ik wilde een verjaardagsjurkje! Smiddags even een siësta en toen op pad. Ook in playa del carmen betaal je blijkbaar een vermogen om een club in te komen maar niet als je jarig bent! Palazzo playa werd het en daarna nog twee andere clubs. Marieke vertelde iedereen dat ik jarig was dus ik ben goed jarig hier. Binnen no time stonden we overigens weer op het vip dek te dansen, grappig. Een flesje Moet, bloemen en ballonnen waren geregeld door onze nieuwe vrienden. Leuke start van mijn Bday!
Nu is het mijn verjaardag en mijn cadeautje is een kater, thanks! Ohw het is aftellen, nog maar twee dagen... Neeeeeeeeeheee

• 30 Juni 2013 - 10:50

Suus: